29/10/21

Ευ ζην - Ε3: "Εποχιακά φρούτα και λαχανικά" - 3η

Σήμερα, από το flippity.net θα αξιοποιήσουμε το λογισμικό τυχαιοποίησης ονομάτων ώστε να δημιουργήσουμε οκτώ (8) υποομάδες εργασίας. Γιατί αυτό; Το σχέδιο είναι μεγαλεπήβολο! 

Στόχος της σημερινής δραστηριότητας είναι η δημιουργία έντυπου ή ψηφιακού (ε, το προτιμώ, ξέρετε τώρα...) φυλλαδίου ενημέρωσης του κοινού για τα φρούτα και τα λαχανικά της χώρας μας ανά εποχή! ΝΑΙ!!!! ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΩΡΑ!!!!!!!!!! Και τόσο εγώ, όσο και ο Ανρί είμαστε κατενθουσιασμένοι!!!!! 

Κάθε υποομάδα, που λέτε, θα αναλάβει να συγκεντρώσει πληροφορίες για φρούτα και λαχανικά μίας συγκεκριμένης εποχής του χρόνου.

Οι υποομάδες όπως δημιουργήθηκαν και ανέλαβαν τομέα εργασίας: 


Το υλικό που θα συλλέγει κάθε μέλος της υποομάδας θα το αναρτά στο e-ράφι του, στο padlet της τάξης μας. Οι πληροφορίες μπορεί να είναι: εικόνες, μικρά κείμενα, ζωγραφιές, τραγούδια που να μιλάνε για φρούτα ή λαχανικά της υπό μελέτη εποχής, συνταγές με φρούτα ή λαχανικά της εποχής που μελετάται από κάθε ομάδα... Ό,τι μπορείτε να σκεφτείτε! Ανεβαίνουν στο padlet, εννοείται στο κατάλληλο ράφι κάθε φορά, και τα υπόλοιπα θα τα πούμε εν καιρώ... 😉

Μικρή επιπλέον βοήθεια

Μπορείτε να αναζητήσετε: 

  • Πίνακες ζωγραφικής γνωστών καλλιτεχνών (π.χ. Ρενουάρ, Φράουλες... κ.ά.)
  • Τραγούδια (π.χ. "Οι ελιές", "Μήλο μου κόκκινο", "Για τα πάτα"... κ.ά.)  
  • Συνταγές (π.χ. αυτό εδώ... κ.ά.)
  • Φωτογραφίες δικές σας (π.χ. σταφύλια από το αμπέλι σας, ρόδια από τη ροδιά σας, κ.ά.)

Σημαντικά

  1. Ό,τι κι αν βρείτε που ΔΕΝ είναι δικό σας, θα πρέπει να φέρει την πηγή. Δηλαδή θα πρέπει να γράψετε από πού το βρήκατε ή και να φέρετε τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο που παραπέμπει στην πληροφορία. Εννοείται πως οι ζωγραφιές σας θα φέρουν το όνομά σας, όχι όμως το επώνυμό σας!  
  2. Χρόνος ολοκλήρωσης συλλογής πληροφοριών την ερχόμενη Παρασκευή, 5/11.

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκύλος στον Δρόμο

    Μια ενδιαφέρουσα μουσική παράσταση από τον Δήμο Ηρακλείου, στο μικρό κηποθέατρο, Μάνος Χατζιδάκις, το Σάββατο, 11.06.22 στις 20.30. Περι...