17/02/22

Καινοτομώ: Ε5.1-5.2-5.3

Σήμερα το πρωί, πηγαίνοντας να πάρω το αμάξι μου για το σχολείο, με περίμενε μια έκπληξη.


Βλέποντας την τσαντούλα αμέσως κατάλαβα ότι η Κάμπια είχε αφήσει κάτι για εμάς και ήμουν απολύτως σίγουρη ότι θα βρίσκαμε μήνυμά της στο padlet. Και πράγματι! 


Μάλιστα δε μας είχε στείλει ένα απλό μήνυμα... μας είχε στείλει έναν βοηθό της! Τον Μποτ Ρομπότ! Ο Μποτ τέθηκε στις υπηρεσίες μας. Η Κάμπια είχε στείλει κι ένα πλέγμα με τη ζωή της από τότε που γεννιέται σε αβγουλάκι, μέχρι να γίνει πεταλούδα, καθώς και κάρτες με βελάκια σαν εκείνα που χρησιμοποιήσαμε για να προγραμματίσουμε την πασχαλίτσα την προηγούμενη βδομάδα! Αμέσως καταλάβαμε ότι έπρεπε να ακολουθήσουμε παρέα με τον Μποτ Ρομπότ τα στάδια αυτά. 


Μοιραστήκαμε σε τετράδες εργασίας, κρεμάσαμε το πλέγμα στον πίνακα για να το βλέπουμε όλοι, πήραμε και κάμποσες κάρτες με βελάκια και ξεκινήσαμε




Και αφού είπαμε "Εντάξει, είμαστε έτοιμοι!", ελέγξαμε με τον Μποτ αν τα 'χαμε υπολογίσει σωστά.



 


Μία προσπάθεια... δεύτερη προσπάθεια... λίγες φωνές παραπάνω... λίγη τσαντίλα μέχρι να μάθουμε να συνεργαζόμαστε... μια διατύπωση εξαιρετική: "Κυρία, να πάρω ένα χαρτί να καταγράψω τη διαδρομή όπως τη σκέφτομαι;" ΝΑΙ, ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ!!!!! Και να το συμπεριλάβω στον σχεδιασμό!!! Κάτι δικά μου...


Και αφού κάναμε τον... χαμό για δύο ώρες... αφού κυνηγήσαμε τον Μποτ έξω από το πλέγμα και γυρίζαμε για επαναπρογραμματισμό διαδρομής... καταφέραμε (με λίγη εξωτερική βοήθεια...) να βρούμε τρόπο να φτάσουμε στην πεταλούδα!!! 

Κι ενώ έχουμε τυχαία (αλήθεια αυτό) ακουμπήσει τον Μποτ πάνω στη βοηθητική έδρα η οποία φιλοξενεί τη μακέτα γειτονιάς... έρχεται η ιδέα: "Κυρία, μπορούμε να τον βάλουμε να περπατήσει μέσα στην πόλη μας!" ΑΜΕ!!!!!!! ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!! Και ο Μποτ... παίρνει σβάρνα όλα τα κτίρια και ξεριζώνει κι ένα δεντράκι... Χμμ... "Τι πρέπει να κάνουμε για να μη γίνονται ζημιές εδώ;"... "Να είμαστε προσεκτικοί."... Καλά, αυτά θα τα συζητήσουμε άλλη στιγμή.

Οι εντυπώσεις μας; Εδώ

Διαλέξαμε σχήμα συννεφόλεξου μετά από ψηφοφορία, γράψαμε τις λέξεις μας στο λογισμικό και... τα ταααααααα! Σχηματοποιήσαμε τις εντυπώσεις μας! 



 


ΥΠΟΣΧΕΣΗ: Η ρομποτική ήρθε για να μείνει! Κι εμείς σκοπεύουμε να εξασκηθούμε αποκομίζοντας όλα τα οφέλη της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκύλος στον Δρόμο

    Μια ενδιαφέρουσα μουσική παράσταση από τον Δήμο Ηρακλείου, στο μικρό κηποθέατρο, Μάνος Χατζιδάκις, το Σάββατο, 11.06.22 στις 20.30. Περι...