24/09/21

Ευ ζην - Εργαστήριο 1: "Ας γνωριστούμε" - 1η

Δραστηριότητα 1η

Στις 21.9 καθίσαμε αναπαυτικά και ανοίξαμε τον υπολογιστή και τον διαδραστικό πίνακα της τάξης μας. Είπαμε να συστηθούμε λίγο διαφορετικά αυτή τη φορά. Να πούμε ποιοι είμαστε και να εστιάσουμε σε ένα μας χαρακτηριστικό: στο αγαπημένο μας παιχνίδι. Πρώτη ξεκίνησε η δασκάλα για να δώσει το στίγμα της δραστηριότητας: "Είμαι η Μαριλία και το αγαπημένο μου παιχνίδι είναι τα παζλ." είπε. Αμέσως πετάχτηκε μια φωνή: "Κι εμένα!!!!!" :) 

Ευτυχώς το SpiderScribe ήταν έτοιμο και πολύ σύντομα δημιουργήθηκε ο νοητικός χάρτης τούτος.  


 

Παρατηρήσαμε ότι το κοινό χαρακτηριστικό όλης της ομάδας ήταν ότι... λατρεύουμε τα παιχνίδια!!! Παρατηρήσαμε όμως ότι, με βάση το αγαπημένο μας παιχνίδι, δημιουργήθηκαν κάποιες υποομάδες... Άτομα που έχουν ιδιαίτερη αγάπη προς ένα συγκεκριμένο παιχνίδι ή σε έναν τύπο παιχνιδιών. 


 

Αυτόματα προκλήθηκε συζήτηση: "Πόσα κομμάτια παζλ μπορείς να φτιάξεις;", "Έχω ένα με 1000 κομμάτια!" "Ουάου!!!!!" (γιατί τα επιφωνήματα όλων είναι σε... άπταιστα Ελληνικά...) και σίγουρα επετεύχθη ο στόχος να γνωριστούμε καλύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκύλος στον Δρόμο

    Μια ενδιαφέρουσα μουσική παράσταση από τον Δήμο Ηρακλείου, στο μικρό κηποθέατρο, Μάνος Χατζιδάκις, το Σάββατο, 11.06.22 στις 20.30. Περι...