26/05/22

Ενδιαφέρομαι - Ενεργώ 4.1 - 4.2: Δικαίωμα στο παιχνίδι

 Ρομποτική σήμερα!!!! Γιατί η Κάμπια δε μας ξέχασε ποτέ!!!! 


  1. Οι μαθητές/ριες χωρίζονται σε δύο ομάδες με το λογισμικό τυχαιοποίησης flippity. Κάθε ομάδα λαμβάνει εκτυπωμένη τη μικρογραφία ενός πλέγματος, χαρτί, μολύβι και γόμα.

 

  1. -Το πλέγμα αποτελείται από εικόνες των δικαιωμάτων του παιδιού, όπως της είδαμε στην παρουσίαση του εργαστηρίου 4, στη δραστηριότητα 2.

    -Δίπλα από το πλέγμα υπάρχει μια στοίβα με κάρτες που αναγράφουν τα δικαιώματα του παιδιού, όπως τα είδαμε στο προηγούμενο εργαστήριο.

    -Κάθε ομάδα τραβάει μια κάρτα, διαβάζει το δικαίωμα που αναγράφει και εντοπίζει την αντίστοιχη εικόνα στο πλέγμα. 

     Χμμμ... Δυσκολευτήκαμε! Κάποιοι/ες δεν είχαν καν κοιτάξει την παρουσίαση της Σύμβασης!!!

    -Στη συνέχεια, κάθε ομάδα σημειώνει τα βέλη της διαδρομής που θα πρέπει να ακολουθήσει το ρομποτάκι για να πάει από το ένα κελί στο οποίο βρίσκεται κάθε φορά, στην εικόνα που αντιστοιχεί στην κάρτα που τραβήχτηκε από τη στοίβα.

     

    - Όταν κάποια ομάδα θεωρήσει ότι είναι έτοιμη και έχει σημειώσει τη διαδρομή, έρχεται στο πλέγμα του δαπέδου και δοκιμάζει με το ρομποτάκι. 


     

    -Αν η διαδρομή είναι σωστή, κρατάει την κάρτα και τραβάει άλλη από  τη στοίβα. Αν η διαδρομή είναι λανθασμένη, επιστρέφει και επαναπρογραμματίζει.

    -Το παιχνίδι σταματάει όταν τελειώσουν οι κάρτες της στοίβας.

    -Κερδίζει η ομάδα που θα έχει τις περισσότερες κάρτες στην κατοχή της.

    Τελικά: Το χαρτί δε μας χρειάστηκε για σημείωση της διαδρομής. Αυτή τη φορά φανήκαμε πιο εξοικειωμένοι/ες με τη διαδικασία και αναδείχθηκαν και νέα "ταλέντα" στη ρομποτική. Προγραμματίζαμε δίπλα στο πλέγμα, αμέσως πάνω στο ρομποτάκι. 

    Ιδού!

    Εκείνο που δυσκόλεψε το πράγμα ήταν ότι κανείς/καμιά δεν είχε διαβάσει τη Σύμβαση από την προηγούμενη φορά... 

    Υ.Γ.1 Ναι, υπάρχει αρκετή φασαρία. Δημιουργικός χαμός! 

    Υ.Γ.2 Το μόνο που πειράζει είναι στο διάλειμμα τα "Εμείς είχαμε περισσότερες κάρτες από εσάς!". Λύνεται όμως μ' ένα ειλικρινές: "Του καθενός οι... εξυπνάδες δεν πρέπει να μας επηρεάζουν. Παίξατε καλά; (Ναι! απάντησαν με ενθουσιασμό) Σας άρεσε; (Ναι!, απάντησαν με ενθουσιασμό). Ε, για όλα τα άλλα μη σκάτε!" (Έφυγαν χαρούμενα και όλα καλά). 

    Υ.Γ.3 Να θυμηθώ να κάνω Ιστορία: Όταν ο Μακρυγιάννης έλεγε "Είμαστε εις το Εμείς" δεν εννοούσε "ΕΜΕΙΣ κι... εσείς"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκύλος στον Δρόμο

    Μια ενδιαφέρουσα μουσική παράσταση από τον Δήμο Ηρακλείου, στο μικρό κηποθέατρο, Μάνος Χατζιδάκις, το Σάββατο, 11.06.22 στις 20.30. Περι...