17/03/22

Προγραμματισμός

 


Από την πρώτη στιγμή είχαν δηλώσει ότι αυτό το παιχνίδι (δικής μου επινόησης) τους άρεσε. Από την πρώτη στιγμή το συγκεκριμένο παιχνίδι ενεργοποίησε ενδιαφέρον, συμμετοχή, συνεργασία αλλά και ανταγωνισμό, αφού, ουσιαστικά, υπήρχε ανταγωνισμός δύο ομάδων για το ποια θα προγραμματίσει σωστότερα το ρομποτάκι και θα καλύψει με το χρώμα της περισσότερες δυάδες εικόνων (δηλαδή διαδρομές με αφετηρία και τερματισμό το ίδιο σύμβολο στα κελιά). 

Στο σημερινό παιχνίδι επικράτησε εύκολα η μπλε ομάδα. Και αφού ξεπεράσαμε κάτι κίτρινα ατομικά κλάματα και μια απόπειρα επίρριψης ευθύνης ("Εσύ φταις!") σε συμπαίκτη κι όχι στον εαυτό μας που δε βοηθήσαμε πουθενά, συζητήσαμε στο τι έφταιξε που χάσαμε και, τελικά, τι οδήγησε την άλλη ομάδα στη νίκη. Καταλήξαμε ότι η μπλε ομάδα λειτουργούσε περισσότερο ομαδικά. Είχε περισσότερα μέλη που είχαν κάνει εξάσκηση στον προγραμματισμό και περισσότερα μέλη που ήταν πρόθυμα να συνεργαστούν βοηθώντας το ένα το άλλο. 

Ελπίζω η συζήτηση να λειτουργήσει αποτελεσματικά μελλοντικά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκύλος στον Δρόμο

    Μια ενδιαφέρουσα μουσική παράσταση από τον Δήμο Ηρακλείου, στο μικρό κηποθέατρο, Μάνος Χατζιδάκις, το Σάββατο, 11.06.22 στις 20.30. Περι...