03/02/22

Ησυχία!

 

Με αφορμή την ενότητα της Μελέτης Περιβάλλοντος "Η γειτονιά μου" και τη χθεσινή μας συζήτηση διαβάσαμε σήμερα το βιβλίο "Ησυχία!" των Celine Claire και Magali Le Huche που κυκλοφόρησε για την ελληνική γλώσσα από τις εκδόσεις Μικρή Σελήνη το 2021.

 Ο κύριος Μαρτέν δεν αντέχει άλλο τους θορυβώδεις γείτονές του. Έτσι, αποφασίζει να βάλει το σπίτι του σε μια τεράστια ηχομονωτική φούσκα, μπας και καταφέρει να βρει την ησυχία του.Όμως, αυτή η αίσθηση ανακούφισης και γαλήνης, που του προσφέρει η απόλυτη σιωπή, θα κρατήσει; Ή θα μετατραπεί σύντομα σε μοναξιά και αποξένωση; Και τότε, θα τα καταφέρει ο κ. Μαρτέν, ολομόναχος, να σπάσει τη φούσκα της σιωπής; Ευτυχώς, οι φωνακλάδες γείτονες δεν τον έχουν ξεχάσει.


Μια ιστορία για την ανεκτικότητα, την αλληλεγγύη, την δύναμη των παιδιών αλλά και τη γλυκιά μελωδία της ζωής, που ενώνει τους ανθρώπους.

Εκτός από την καταπληκτική ιστορία, παρατηρήσαμε καλά και την εξαιρετική εικονογράφηση! Κι αυτό τώρα είναι ένα δέντρο της... γειτονιάς που θα δημιουργήσουμε τις επόμενες μέρες. Για την ακρίβεια είναι ένα... σαμπουανομπουκαλόδεντρο με φύλλα. ;) 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκύλος στον Δρόμο

    Μια ενδιαφέρουσα μουσική παράσταση από τον Δήμο Ηρακλείου, στο μικρό κηποθέατρο, Μάνος Χατζιδάκις, το Σάββατο, 11.06.22 στις 20.30. Περι...