12/01/22

Τα δύο σπίτια της Έλλης

-Να διαβάσουμε ένα βιβλίο; ήταν δεύτερη παράκληση σε δύο μόλις μέρες λειτουργίας του σχολείου.

"Πώς να διαβάσουμε που... μας έχουν βάλει να τρέχουμε και να κυνηγάμε την ουρά μας...;" ήταν η πρώτη σκέψη, μην πω... και η δεύτερη. Η τρίτη σκέψη ήταν... επαναστατική μες στο μυαλό μου κι έτσι με άκουσα να διατυπώνω:

"Θα διαβάσουμε σήμερα ένα βιβλίο που έχει σχέση με τη Μελέτη Περιβάλλοντος. Δηλαδή θα κάνουμε Μελέτη, μέσα από ένα βιβλίο!"

 "Γιατί νομίζετε πως έχει δύο σπίτια η Έλλη;"

Δεν είχαμε μαντέψει σωστά. Τελικά η Έλλη είχε δύο σπίτια επειδή οι γονείς της πήραν διαζύγιο και έτσι είχε δύο σπίτια να μένει, ένα με τον μπαμπά κι ένα με τη μαμά. Επίσης, η Έλλη είχε δύο δωμάτια, δύο κρεβάτια, διπλά παιχνίδια, διπλές οδοντόβουρτσες και διπλή αγάπη να απολαμβάνει. 

Η συζήτηση που ακολούθησε είχε ενδιαφέρον! Οι ζωγραφιές σταμάτησαν στη μέση με το χτύπημα του κουδουνιού, αλλά τις περιμένω αύριο πρωί πρωί για... φωτογράφηση και ανέβασμα εδώ, ώστε να εμπλουτιστεί η ανάρτηση τούτη. 

Υ.Γ. Τι θα γινόμαστε χωρίς βιβλία; Φτάνει, άραγε η φωνή μας τόσο... ψηλά ώστε να ακουστεί η αναγκαιότητα της στήριξης των σχολικών βιβλιοθηκών και της διασφάλισης των ωρών φιλαναγνωσίας στα σχολειά μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκύλος στον Δρόμο

    Μια ενδιαφέρουσα μουσική παράσταση από τον Δήμο Ηρακλείου, στο μικρό κηποθέατρο, Μάνος Χατζιδάκις, το Σάββατο, 11.06.22 στις 20.30. Περι...