25/11/21

Ευ ζην - Ε6: "Νερό, υγιεινή διατροφή και άσκηση: Το τρίπτυχο της επιτυχίας" - 2η & 3η

Για να φρεσκάρουμε στη μνήμη μας το βιντεάκι με την αστεία κούρσα του Μπαμπά Γουρουνάκη, σήμερα στο δίωρο Εργαστήριο Δεξιοτήτων επεξεργαστήκαμε στην τάξη το ψηφιακό φύλλο εργασίας αυτό. Θυμηθήκαμε λεπτομέρειες του βίντεο, συζητήσαμε ξανά για την πυραμίδα της διατροφής, όμως τα καινούργια του Εργαστηρίου ήταν:

  1. η αξία του νερού στον οργανισμό μας
  2. η ενέργεια που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός
  3. η ενέργεια που ΔΕ χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός και την αποθηκεύει

Έτσι, λοιπόν, τονίσαμε την αξία του νερού, της υγιεινής διατροφής, των κατάλληλων ποσοτήτων τροφής, αλλά και της άσκησης στη ζωή μας. 

Έπειτα, σε δυάδες εργασίες, οι μαθητές παρακινήθηκαν να προτείνουν ένα πρόγραμμα διατροφής για τον Μπαμπά Γουρουνάκη, ο οποίος, συμφωνήσαμε όλοι, χρειάζεται να ξανασκεφτεί τις διατροφικές του συνήθειες και τη φυσική του δραστηριότητα. 

Όσα έγραψαν οι δυάδες σε αντίστοιχους φ.ε. συγκεντρώθηκαν στον εξής πίνακα, αξιοποιώντας το word και τον διαδραστικό πίνακα της τάξης. 


Τη δεύτερη ώρα ο Ανρί ζήτησε από τα Αλφαενάκια να φτιάξουν υγιεινά πιάτα με πλαστελίνη και να γράψουν σε ταμπελίτσα τι είναι αυτό που προτείνουν. Τα αποτελέσματα απαθανατίστηκαν και αναρτήθηκαν στο padlet μας αμέσως. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκύλος στον Δρόμο

    Μια ενδιαφέρουσα μουσική παράσταση από τον Δήμο Ηρακλείου, στο μικρό κηποθέατρο, Μάνος Χατζιδάκις, το Σάββατο, 11.06.22 στις 20.30. Περι...